Till senaste kommentaren

Hjälp med skötsel av kaktus och identifiering

Hej här aldrig postat i det här forumet innan men hoppas jag skulle kunna få lite hjälp av någon kunnig själ Jag har två kaktusar jag fått av min mormor för många år sedan. Den har lite glömts bort och nu upptäckte jag att den inte ser ut att må så bra.Vad är det för sort? Art?
Vad är det bruna på kaktusen? Det bruna längst ner vet jag att kaktusar kan få när dem blir äldre men den ser ut som att den är skrumpen och det är brun och lite hård.
Det bildas ju nya små kaktusar på den så trodde inte den var så illa gången men båda krukorna ser ut att inte alls vara i bra skick.
Hur kan jag rädda dem? Hur ska man plantera om dem?
Hur ska jag göra för att sköta den bäst?
Den blommar nu så det är roligt
Dem här stått i fönstret hela tiden och nu har det ju vart vinter så ibland har jag haft fönstret öppet och inte tänkt på att dem kanske inte har klarat det, kan dem ha blivit frostskadade? Eller varför ser dem så bruna ut, den ena ser nästan fläckigt röd ut och alla är ganska bleka.
Hoppas någon kan svara på frågorna och ge mig råd hur jag ska sköta dem i fortsättningen
Tack på förhand ?Vsunflower

Kommentarer

  • Hej,
    Det skulle kunna vara en kaktus från släkter Pilosocereus. Jag tycker att de kaktusarna som är planterade i den största krukan ser fina ut men däremot de andra kaktusarna skulle nog må bra av en omplantering. Tänk då på att använda en väldränerad kaktusjord. Missfärgningen på några av kaktusarna kan bero på att de utsatts för kyla, blåst och skarp sol. Förhoppningsvis återhämtar de sig men en god idé är att i fortsättningen placera dem skyddade från kalldrag. Lycka till!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.