Hortensia

Hej jag har en trädgårds hortensia ny & en annan hortensia som är övervintrad i källaren där blomman skiftar i färg.  Dessa står halv skuggigt i krukor ute nu men ha bladen blivit brända? Lite sol borde de väl tåla? Mvh 

Kommentarer

 • Hej och tack för din fråga!

  Ja visst tål trädgårdshortensia en del sol, men jag tror att det kan ha blivit lite för mycket av det goda i båda fallen. Den nyköpta har troligen stått skuggat i odlingen och har troligen inte alls vant sig vid den starka vårsolen och den övervintrade har stått väldigt mörkt även om det finns fönster i källaren.

  Du har inte angivit vilken växtzon du är i men mörka/bruna blad kan också uppstå vid nattfrost, men är inte lika troligt eftersom båda plantorna betett sig likadant.

  Om du har möjlighet så ställ gärna hortensiorna i helskugga under en period och håll dem fuktiga nu när det är så torrt, så kommer det snart att växa frodigare grönska och det här kommer att avta. När hortensiorna fått en del nya blad och blir mer grön, så kan du klippa bort de blad som inte blivit fina igen.

  Vänliga hälsningar,
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.