Höstgödsel

Jag har just höstgödslat rabatterna och rhododendron buskar och idegrans/bokhäck genom att strö ut. Nu har jag läst tidningen gröna rum som säger att man ska gör hål i jorden för buskar. Kommer det då inte tillgodo mina buskar?
Hur är det med rhododendron, var det rätt eller fel att använda detta speciella höstgödsel? Det stod på paketet att det var till allt! Dessutom min blomsterrabatt är Tor engelsk cottage stil och går ej att krafsa ner, blir det bra ändå? Många fråga! Och till sist efterlängtat regn kom aldrig och jag noterade att vid daggen hade de små korn börjat lösas upp på bladen, de som inte ramlade igenom till jorden, går nu näring förlorade eller lösa det sig nu när regnet kommer(efter 3 dagar sedan jag lade ut de)?
Denise Samuelsson

Kommentarer

  • Hej Denise,
    Du behöver inte oroa dig utan gödslet kommer tillgodogöra växterna så snart det regnar. Myllas gödselt ner i jorden går processen visserligen fortare men det går bra att även strö ut ovanifrån om du inte kom åt. Det du däremot kan göra är att vattna rabatten så att gödslet spolas bort från bladen. Lycka till!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.