Till senaste kommentaren

Icke KRAV-märkta jordars innehåll

Hej!
Jag undrar mer detaljerat vad Blomsterlandets egna tillverkade jordar består av och vad de gödslas upp med då innehållet på påsen är en aning vagt samt vart/ vem som producerar dem?
Mer specifikt den 'vanliga' planteringsjorden, naturgödslad planteringsjord, barkmullen och Yrkesodlarjorden som inte är KRAV-märkta? Innehåller jorden exemplevis vinass?
Axelina

Kommentarer

 • Hej Axelina,
  Tack för din fråga. Jag har skickat den vidare till ansvarig på för jord och gödsel på Blomsterlandet och återkommer till dig så snart jag har fått svar.
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej igen, har ni fått fram någon information ang. min fråga?
  Mvh Axelina
  Axelina
 • Hej igen,
  Jag skickade som sagt din fråga vidare till avdelningen Sortiment och Inköp och har fått följande svar:
  Inga jordprodukter i Blomsterlandets varumärke innehåller vinass. 
  Men Blomsterlandet kommer ändå att kräva in analysprov efter bekämpningsmedelsrester i de jordprodukter som är godkända för ekologisk odling eller innehåller organisk gödsel.

  Blomsterlandets egna kogödsel är en blandning av koncentrerad stallgödsel och torv. Det tillsatta koncentratet motsvarar ca 20% inblandning av obehandlad stallgödsel. För att garantera att gödsel är fri från patogener (mikroorganismer som kan vara skadliga för människor) upphettas gödsel och processas till ett en granulerad produkt. De höga temperaturerna säkerställer att inga farliga patogener överlever, däremot innehåller gödseln fortfarande mikroorganismer som är bra för jordhälsan.

  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.