Till senaste kommentaren

Hur ska vi ordna en inramning vid slänt?

Jag skulle vilja rama in vår tomt. Vi har en slänt på baksidan mot en gångväg och i slänten har vi idag bärbuskar som verkar trivas bra. Har dock funderat på att flytta bort dem från slänten då jag vill kunna plocka utan lutning. Nedanför slänten skulle jag vilja ha någon form av inramning mot gångvägen. Har ni några förslag? Det får gärna vara något lite högre som även gör vårt hus/altan lite mer skyddat. Det är i växtzon 5.
Arianne

Kommentarer

 • Hej Arianne,

  Tack för din fråga och vad spännande med ett nytt projekt!

  Har du möjlighet att återkomma till mig med lite bilder på hur det ser ut på platsen? Då kan jag få en bättre bild av lutning, närhet till huset osv.

  Önskar dig en fortsatt fin fredag!
  Amie Liddle Trädgårdsmästare
 • Hej Amie,
  Tack för din återkoppling. Här kommer en bild på hur det ser ut i dagsläget. På höger sida syns vår altan och det är alltså till vänster som vi vill ha något som ramar in och skyddar mot gångvägen.


  Arianne
 • Hej igen Arianne,

  Tack för bilden!

  De två alternativ som jag tänker skulle kunna passa bra på platsen är syren eller häggmispel. Dessa kan båda vara tjusiga som friväxande vilket kan vara skönt då beskärning och häckklippning kan kännas svårare i lutning. De blir båda höga och kan ge insynsskydd samtidigt som ni får en blomning att njuta av i vårvädret på altanen.

  Läs gärna vår artikel för lyckad plantering och etableringsskötsel, du hittar den här.

  Jag hoppas att någon av dessa alternativ kan passa och stort lycka till med er nya inramning!
  Amie Liddle Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.