Till senaste kommentaren

Vilken sorts klätterväxt passar bäst som insynsskydd?

Vilken sorts klätterväxt passar bäst som insynsskydd?
Vad bör man ha i åtanke vid val av insynsskydd?
Blomsterlandet

Kommentarer

  • Det är populärt att använda klätterväxter som insynsskydd, och det finns många olika sorter som lämpar sig bra för detta användningsområde. Det är viktigt att även ta skötseln av växten i åtanke, så att man får en klätterväxt man kan ta hand om på ett bra sätt.
    Ett exempel på växt som kan passa är doftkaprifol. För att förbli tät ända nedifrån så krävs en årlig urgallring av grenarna så att den bryter nya friska gröna skott från basen. Kaprifol säljs som krukodlad, vilket betyder att den kan planteras under hela växtsäsongen –  vår, sommar eller höst. Det tar ungefär 4-5 år för en kaprifol att nå full höjd. Om man tycker detta är för lång tid så är humle eller bokharabinda andra bra snabbväxande alternativ. Humle tål även sol och värme mycket bättre.
    Murgröna är en växt som passar som insynsskydd i södra delen av landet. Den föredrar halvskugga, även om den klarar av soligare lägen. Om insynsskyddet inte behöver vara så högt finns det klättrande oxbär och klätterbenved som alternativ. Även vinrankor och klematis kan fungera som insynsskydd
    Blomsterlandet
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.