Till senaste kommentaren

Går det att plantera ett japanskt körsbärsträd där äppelträd vuxit tidigare?

Hej! Jag vill plantera ett japanskt körsbärsträd på den plats där ett stort gammalt äppelträd stått säkert minst 50 år, halva trädet var dött och den levande delen gungade när man tryckte lite på den .
Är det ens möjligt att plantera ett japanskt körsbärsträd där det stått ett äppelträd? Jag planerar att gräva upp rotsystemet på det nedsågade äppelträdet, tänker jag rätt?. Kan jag jordförbättra på något sätt? Och när på året bör jag plantera japanska körsbärsträdet?
Mvh
Mariann

Kommentarer

 • Hej Mariann, tack för ditt inlägg!

  Visst går det bra att plantera ett japanskt körsbärsträd där äppleträdet stått tidigare.

  Det är viktigt att försöka få bort så mycket som möjligt att det gamla trädets rötter och det kan vara en grannlaga uppgift att gräva bort. Men med rötterna ur vägen går det bra att sätta ett annat träd där. Eftersom vi redan är inne i oktober, skulle jag rekommendera att vänta till våren med att plantera ett japanskt körsbär. I zon1 och kanske 2 går det fortfarande bra - bara trädet hinner boa in sig lite före tjälen kommer. De japanska körsbären är inte det billigaste prydnadsträdet så min rekommendation är ändå att vänta till våren för att ge det en så bra start som möjligt.

  Ersätt med ny bra planteringsjord men det går också bra att blanda ut en del av den gamla jorden med ny jord.

  Vänliga hälsningar,

  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.