Till senaste kommentaren

Kan vi använda kogödsel till jordförbättring i rabatt?

Hej!

Min fråga gäller jordföbättring. Vi har tänkt att ge våra rabatter Hasselfors Kogödsel. Tål samtliga växter jag beskriver nedan detta? Är orolig att nån planta inte skulle må bra av det.

Se bifogade de bilder.

Den större rabatten består av: främre raden - Backtimjan (planterat sedan 2 år tillbaka), sedan 3 st lavendelplantor (planterat sedan 1 år tillbaka) och i bakre raden - Allium (2 år gamla). Och längst ut till höger - Ros på stam (planterat planterat sedan 1 år tillbaka).

Den mindre rabatten: Allium (2 år gamla)

Mvh
Danni


Danni

Kommentarer

 • Hej Danni!

  Det går utmärkt att använda kogödsel till växterna du nämner. Hasselfors själva rekommenderar att en säck täcker cirka 5-10 kvadratmeter.

  Kogödsel som köps på säck är brunnen och inte så stark. Det är inte någon fara att det bränner rötterna på era växter. Det tillför struktur åt jorden och bidrar till att hålla ett levande mikroliv i jorden.

  Vänliga hälsningar
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
 • Hej igen!

  Kan man även använda detta för att jordförbättra jord i krukor utomhus? I stället för att byta ut jorden helt.

  Vi har planerat Smulgubbe och en bärbuske i krukor, som planterades för 2 år sedan. Dessa har fått gödsel i pelletsform. Men känner att jorden hade behövt ny kraft och mer levande mikroliv. Detsamma gäller för våra fjärilsvioler och Rossorten "The fairy".

  Mvh
  Danni
 • Hej Danni,

  Absolut, det går jättebra att använda kogödsel som jordförbättrare och för att tillsätta näring till krukorna. För att tillsätta detta lägger du till det vid omplantering till större krukor och/eller lägger till på ett lager ovanpå. Näringen vattnas sedan ner till rötterna.

  Önskar dig en fin vårsäsong!
  Amie Liddle Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.