Till senaste kommentaren

Jordgubbsplantorna blommar, men det blir inga jordgubbar...

Hej. Jag undrar varför det inte blir några jordgubbar trots att det var helt vitt med blommor, och bästa förutsättningarna vädermässigt. Humlor och bin jobbade
heltid. Hade två land. Ett på lerigare jord och ett på sandigare jord. Har gödslat med algormin efter skörd varje år. Plantorna var mellan 1- 2 år fina sorter. Satta som revor. Nu har jag tappat tålamodet totalt och kastat 150 plantor.
Ingabeth Fredriksson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Ingebeth!
    Tack för din fråga! Jag undrar bara om du är helt säker på att "humlor och bin jobbade heltid"? Generellt så har vi i Sverige i år haft väldigt dåliga skördar av jordgubbar just på grund av att det var så dåligt med pollinatörer ute när jordgubbarna blommade. Vi hade ju upprepade kalla frostnätter under våren som på vissa håll förstörde blomningen, men som framförallt verkade mycket hämmande på pollinatörerna. Det är hur som helst den enda rimliga förklaringen jag kan tänka mig då plantorna blommat så rikligt som du säger. Synd att du har kastat dem, jag tror att det hade gått bra ändå. Nåväl, du får väl börja om med nya plantor till nästa år. Lycka till!
    Johan Jancke Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.