Julros ute i frigolitkruka

Varför vill inte julrosen blomma ute i frigolitkrukan? Det är lecakulor i botten o planteringsjord, den är inte död men lite ledsen. Bor i Sthlm.
Med vänlig hälsning, Helén
Helén Liljeros

Kommentarer

 • Hej Helén,
  Beroende på sort så blommar julrosor vid olika tillfällen under året, helleborus niger som finns i butikerna så här års blommar nu medan många andra sorter blommar under vårvintern. Det kan vara en anledning till att din julros inte blommar nu, alternativt att den inte har fått tillräckligt med näring eller står för skuggigt.
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Ok, den är köpt hos er för ca 3-4 v sen, har planteringsjord( lecakulor i botten) , undrar då om den behöver näring, vad för näring o kan man ge det nu när det är runt 0 ?
  Ni säljer väl inte julrosor nu som inte blommar förens till våren antar jag så denna bör ju blomma😩Med vänlig hälsning, Helén
  Helén Liljeros
 • Hej Helén!

  När julrosen blommar beror till stor del på vilken temperatur den är placerad i. För att få julrosor som säkert blommar till jul så brukar man ofta ta in plantorna och placera dem svalt och ljust inomhus. När temperaturen sjunker ute så stannar processen i plantorna upp för att senare fortsätta när temperaturen blir gynnsam. Det finns flera artiklar om julrosor på vår hemsida, t ex denna.

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.