Kanariepalm

Vi har precis köpt 2 kanariepalmer, ca 160 cm höga och ska plantera dem. Frågan är om de ska vara kvar i innekrukan och då bara ställa i ytterkruka med lecakulor eller ska man ta bort krukan från leverans och plantera om den rätt i ytterkrukan?
Med lecakulor i botten? vilken jord?
Vi måste kunna flytta in palmen till vintern sedan

(Jag tror vi bor i växtzon 5, utanför Jönköping.)
Mvh
Pernilla
Pernilla Gutegård Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Pernilla!
  Tack för din fråga! Det är alltid bra att plantera om palmen i en större kruka med ny medelhavsjord. Däremot bör du aldrig plantera direkt i en ytterkruka, utan du måste se till att krukan du planterar i har dräneringshål i botten. Att lägga leca i botten på en kruka utan hål är en "nödlösning" som sällan blir riktigt bra. Det är väldigt svårt att balansera vattningen då och om krukan står utsatt för regn så kan den snabbt bli full med vatten. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Om ytterkrukan har ett större hål i botten kan man plantera om direkt i den då? Vad är det för sorts gödning den behöver. Var ju någon flaska med mått på lappen när man köpte palmen.
  Sara
 • Hej igen!
  Bara krukan har ett hål i botten så spelar det ingen roll alls hur den ser ut. Gödsla kan du göra med vanlig flytande krukväxtnäring för gröna växter eller medelhavsnäring. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.