Hur övervintras kanariepalmen?

Har en Kanariepalm som stått ute tills nu, skall ta in den, men den har vuxit väldigt mycket både höjd och bredd. Kan man beskära den nu genom att tex kapa grenar nedifrån alt toppa vissa grenar? Bifogar bild. Mvh Åse /Göteborg
Åse

Kommentarer

 • Hej Åse!

  Kanariepalmen kan visserligen tåla ett par minus enstaka nätter, men jag tycker att det är dags att plocka in den nu.
  Grenar och blad som redan blivit torra och bruna kan du klippa redan nu, men annars är det bättre att tukta den från mitten av mars, när ljuset börjar vända tillbaka efter de mörkaste månaderna.

  Tänk på att den gärna står lite svalare än i vanlig rumstemperatur och gärna med lite extra växtljus. Välj annars ljusaste (minst mörka) plats inomhus.

  Lycka till med övervintringen!
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
 • Hej igen
  En tolkningsfråga av ovanstående svar, jag behöver beskära kanariepalmen nu pga platsbrist och fula grenar. Men min fråga var om jag kan kapa grenarna en bit från toppen eller om jag måste ta bort hela grenarna nedifrån ?
  Mvh Åse
 • Hej Åse!

  Om du måste klippa palmen för att få in den för vinterförvaring så kan du naturligtvis göra det. Friska blad är som sagt bättre att klippa till våren, men måste du göra det av utrymmes skäl så bör du ta bort så få som möjligt. De skadade bladen kan du välja att kapa ända inifrån stammen eller bara klippa bort de fula partierna på själva bladet. Bladen kommer inte att växa ut eller förgrena sig från det stället, utan fortsätta att ha sitt klippta utseende.

  Lycka till!


  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.