Till senaste kommentaren

kannranka och flugtrumpet skötsel

Hej, har en kannranka och flugtrumpet som jag läst gärna vill ha avjoniserat vatten, men att man kanske skulle kunna komma undan att vattna med vanligt vatten ifall man sätter om dem oftare. Jag hittar dock ingen information om hur ofta "oftare" innebär.
Stämmer ovanstående? Hur känsliga är dom egentligen? Och hur ofta tror ni i så fall att "sätta om oftare" innebär?
Sist men viktigast, hur sätter jag om dem så de trivs?
Har läst att man ska ha vitmossa men sätter man dem bara i vitmossa då eller har man jord med? I vilka proportioner i så fall?
Tack för svar!

Kommentarer

  • Hej!
    I vårt eget skötselråd står det följande: Kannrankan klarar av att vattnas med vanligt kranvatten och att den gärna kan planteras i orkidébark. Orkidenäring kan ges under vår och sommar. Lägg gärna vitmossa på toppen för att hålla kvar fukten.
    Däremot flugtrumpeten står det att den vill ha ett mjukt vatten, gärna regnvatten eller sjövatten. Man ska även undvika att vattna med näring. Plantera i ren vitmossa. Det verkar alltså som att det är flugtrumpeten som behöver lite speciell behandling. Det går bra att plantera om flera gånger per år för att undvika att kalk och annat anrikas i jorden/mossan. Får du tag på regnvatten så samla och spara nån flaska till din växt.
    Lycka till!
    Frida Nyberg Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.