Kantnepetor

Hej! Jag har köpt 28 kantnepetor walkers low från er och planterat dessa i våra nya rabatter. Dessvärre det plantorna redan lite ledsna ut. Det ser ut som om några av stänglarna gått av/lagt sig ner. Plantorna det i övrigt levande ut. Jag vattnar dem regelbundet. Det har varit någon frostnatt sedan vi planterade dem. Vad kan jag göra för att få dem att må bättre?
Linnea

Kommentarer

 • Hej Linnea och tack för ditt inlägg,
  vilket bra val av perenn du gjort!

  Om du menar att det är stänglar med tidiga blommors om gått av och lagt sig, så är det inte någon som helst fara och så länge plantorna inte är torra så spelar det inte någon roll med lite nattfrost - plantorna vi säljer klarar detta.

  Första året så prioriteras etableringen för plantorna, den kommer att satsa på att växa till sig genom att växa med rotsystem och bladverk. Den kan mycket väl blomma flera gånger samma säsong om man klipper bort det som blommar över.
  Perennerna har nyss vaknat efter vintervilan, så jag känner mig inte alls orolig av det du beskriver.

  Om du ändå har oturen att någon enstaka inte kommer i gång som de ska, så hör av dig till butiken du köpt dem i, om du inte handlat dem online - i sådana fall mailar du till kundservice@blomsterlandet.se

  Vänliga hälsningar,
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.