Till senaste kommentaren

Varför ser bladen ljusa ut på min kapkrusbär?

Hej! Varför ser bladen ut så här på min Kapkrusbär
Mvh Marie

Marie

Kommentarer

 • Hej Marie,

  Tack för din fråga!

  Dessa ljusa partier kan bero på flera olika saker. Dels kan det handla handla om att cellerna i bladen inte riktigt hinner med vid en snabb tillväxt. Detta sker vanligtvis vid hastig förändring i värmeförhållanden eller ljusförutsättningar som förändras.

  Det kan också handla om en tidig indikation på näringsbrist vilket är vanligt vid odlingen av dessa och mycket energi går åt för att växa snabbt. Kan det vara så att den är redo för en omplantering i större kruka eller få tillsatt lite mer jord eller näring? När planterades den om senast och hur ofta får den näring?

  Återkom gärna med lite mer information så kan jag råda dig vidare!
  Amie Liddle Trädgårdsmästare
 • Hej!
  Tack för svar. Jag köpte en planta imajmånad och omplanterade den i en Botanica kruka stl 45 i diameter. Plantan flyttas ut på dagen och in på kvällen då det är lite kallt. Vilken näring skulle du rekommendera?
  Mvh Marie
  Marie
 • Hej igen Marie,

  Tack för din återkoppling!

  Då vet jag lite mer. Stark sol kan ha skapat dessa marmoreringar i bladen då de fortfarande vänjer sig vid solens strålar men de försvinner med tiden och är en del av avvänjningen för plantorna.

  Jag rekommenderar denna nya näring som går att använda till all odling och mycket annat: Mäster Bengts växtnäring. Eftersom du nyligen planterat om dem rekommenderar jag att du avvaktar någon vecka till innan första gödselgivan så att näringen i jorden används i första hand.

  Lycka till med din odlingssäsong!
  Amie Liddle Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.