Klara växten för vintern

Jag har 3st japansk buskrosling”Forest flame”
De är planterade i jorden och hur skall jag göra för att de skall överleva vintern Skall jag bara lägga löv runt roten eller behövs det mer ?
Med vänlig hälsning, Ingegerd
Ingegerd nilsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ingegerd!

  Tack för din fråga! Buskrosling är endast härdig till växtzon1-2 och den kan därför få svårt att övervintra utomhus hos dig, då jag ser att du angivit att du bor i växtzon 3. Det säkraste sättet att övervintra den är att sätta över den i en stor kruka och placera in svalt och frostfritt, helst ljust. Om du vill chansa på att ha den kvar ute i rabatten så skulle jag försöka isolera så mycket som möjligt runt både jord och planta, t ex med täckbark, löv och säckväv. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Tack för svaret ! Men det blev en följdfråga pga svaret .....
  Jag undrar hur jag skall göra om jag väljer säckväv, skall hela växten ”slås om” men då kanske jag bryter toppen om det blir ev mycket snö? Har du ngt förslag vad som blir bäst ?
  Fiberduk eller säckväv vad är bästa för växten ?
  Mariefred är orten så det var mellan växtzon 2/3
  Tack på förhand för alla svar
  Ha en trevlig helg
  mvh Ingegerd
  Ingegerd Nilsson
 • Hej igen!

  Fiberduk ger inte särskilt mycket isolering under vintern, utan då tror jag mer på flera lager med säckväv. Kanske kan du stödja upp den med några pinnar eller liknande för att minska belastningen från blötsnö. Hela växten behöver "slås in". Sedan är det även bra med täckbark eller löv på jorden runt om - det fördröjer tjälen från att frysa till runt rotsystemet något. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.