Klent vildvin

Hej !
Vi planterade fyra vildvin för fyra år sedan ,men de kommer inte riktigt igång. De har bara några få långa rankor . Skulle en nedklippning kunna få fler skott att bryta fram? När skulle jag i så fall kunna göra det ?
De får kogödsel och kompost varje vår .

Bästa hälsningar
Anna
annahahne@yahoo.se

Kommentarer

 • Hej Anna!

  Vildvin brukar förvisso ofta ta ganska lång tid på sig innan de börjar växa på allvar, men på 4 år så borde det ju ha satt lite fart. Plantorna brukar få mera sidoskott med tiden, så någon "radikal nedklippning" på det sätt som du funderat på skulle jag inte rekommendera. Detta skulle ju även innebära att plantorna fick "börja om" varför jag är rädd att det skulle ta ännu längre tid. Fortsätt gödsla plantorna och komplettera gärna med en andra gödsling innan midsommar. Om du misstänker att det är något med växtplatsen som de inte gillar, t ex att det blir för torrt så överväg om du ska flytta plantorna eller om det går att göra något för att få dem att trivas bättre.

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Tack snälla för svar !
  Jag antar att lite mer tålamod kan göra susen då 😀 Hade ingen aning om att de tog lite extra tid på sig för att etablera sig 
  De ska få lite extra näring innan midsommar som du rekommenderar och så får de ta sin tid. Jag tror i övrigt att de står på en bra plats .
  annahahne@yahoo.se
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.