Knippebakterios?

Tycker det är svårt att se skillnad på knippe och skott. Är detta knippe på mina knölar eller är det skott? Finns det något enkelt sätt att se skillnad 

Kommentarer

 • Hej och tack för din fråga!

  Det har gått några dagar sedan du postade din fråga. Hur ser löken ut nu?

  Jag tycker det ser ut att kunna vara knippebakterios, och den bör därför inte sättas tillsammans med andra växter i marken, men du kan testa att odla den i en separat kruka för att se hur det utvecklas under kommande veckor.

  Nu är det en stor fin lök och den skulle kunna ha fler fina skott från början, men det är sällan så många skott kommer direkt från början, därav att jag tycker du kan testodla den. Om det är en nyköpt lök så tycker jag att du ska kontakta den butik där du köpt den för eventuell reklamation.
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
 • Jag delade 3 GIGANSKA knölar till ca 40 lite mindre. Alla knölarna har legat framme nu men de ser lika dana ut och där är på andra men typ bara 2 st på varje av dom små som ser ut som små skott.
  Hälsningar Emma
  Emma
 • Hej Emma,
  Knippbakterios ser ut som om skotten blivit små broccolis. Dina skott tycker jag dock inte ser så ut men det är svårt att se på bilderna. Jag råder dig att göra som Jacob sa att plantera dem isolerade från andra dahlior tex i krukor innan du vet säkert att de är friska. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.