Marktäckare

Hej!
Jag är på jakt efter den ultimata marktäckaren. På denna plats mellan perenner som thuja, rhododendron, forsythia, kantnepeta, hortensia och plymspirea skulle jag gärna vilja ha annat än gräs.

Jag är på jakt efter något som är lättskött, som sprider sig väl och som inte tar ihjäl på allt annat och gärna något som är vintergrönt (dock inget måste). Helst inget som blommar så att det liksom övertar från de andra perennerna som jag liksom vill skall bli stora och kraftiga och vara i ”fokus”.

Det är en lantlig känsla jag är ute efter och platsen är halvskuggig/solig. Bor ute i skogen och det är viktigt att den liksom passar i sammanhanget och kan framhäva övriga växter men samtidigt göra så att jag slipper behöva gå och trimma hela tiden emellan.

Min idé var kanske hasselört? Men är verkligen öppen för förslag för den ultimata marktäckaren som kan passa perfekt här!

Tack på förhand!

​Johan

Johan

Kommentarer

  • Hej Johan!
    Europeisk hasselört en en mycket fin marktäckare och ett gott va i ett skuggigt/halvskuggigt läge. Några andra alternativ som kan fungera på samma plats är t ex skuggröna, myskmadra eller vintergröna. Se till att jorden är så fri som möjligt från ogräs innan du planterar och var noga med ogräsrensningen även i början efter att du planerat medan plantorna etablerar sig. Det har du igen på sikt och när du fått den heltäckande "mattan" så kan du mest njuta av en ogräsfri rabatt. Lycka till!
    Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.