Medelhavsväxter

Hej, har egentligen två frågor, en om bouganvilla och en om nerium-oleander. Min b-billa inhandlades i våras hos er med mycket blommor på. Efter ett tag började nya friska grenar växa ut och gör så fortsatt. Frågan är varför den inte ger några nya blommor, endast två nya har kommit. Den står under sommaren i vårt ljusa uterum i söderläge men ej i direkt solljus. Vattnas regelbundet med medelhavsnäring. Den ser helt frisk ut men vi saknar blommorna. Vår gamla nerium som vi haft i många år och som vanligtvis har fina dubbla blommor har nu i två säsonger producerat mycket knopp men när det blir dags för den att spricka upp torkar den och blir inget bra resultat. Den står ute i söderläge tillsammans med två andra nerium som blommar rikligt. Hoppas du kan ge mig svar på denna mystik.
Vänliga hälsningar
Håkan Ahlmark
Håkan Ahlmark Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Håkan!
    Trillingblomman kan ibland blomma hela sommaren, men det gör den bara om del verkligen trivs. Den här sommaren har ju inte direkt liknat något medelhavsklimat, med låga temperaturer och mycket regn, vilket jag tror nu visar sig hos din planta. Fortsätt att sköta om den väl och vattna med växtnäring varje vecka.

    Vad gäller neriumen så är det svårt att säga säkert vad det kan bero på. Frågan är om den får tillräckligt med näring och om den blivit omplanterad i år. Annars kan det vara orsaken - kanske i kombination med den kalla sommaren.

    Lycka till med växterna nu!
    Johan Jancke Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.