Min murgröna verkar inte må så bra.

Hej,
Jag har en murgröna som är planterad i en isolerad kruka på min balkong. Sedan i somras verkar det som att bladen har börjat bli angripna av något. Det ser ut som om det är något djur som äter på bladen. I övrigt har växten sett ut att må bra. Blev då rekommenderad att spreja sopavatten på bladen för att få bort eventuell ohyra. Det verkar dock inte ha fungerat. Nu efter vintern verkar bladen dessutom blivit mörkare och nästan bruna. Bladen längst ner ser nästan vissna ut. Hur ska jag få min murgröna att må bättre? Tack på förhand! 


Cecilia

Kommentarer

  • Hej Cecilia!

    Tack för din fråga! Skadorna som man ser på bladen där något har ätit och gjort hål ser inte ut att vara färska nu, utan de uppkom antagligen under förra sommaren/hösten. Jag tror knappast att det varit någon ohyra där och ätit nu under vintern. Se till att hålla noggrann koll på plantan nu under våren så att det inte dyker upp ohyra igen och fortsätt i sådana fall att bekämpa denna.

    Det allmänt hängiga/risiga utseendet på plantan är skador från vinterns kyla. Murgröna är ju ganska känslig och även om man har den i en isolerad kruka så kan det bli tufft för plantan under vintrarna. Det enda du kan göra nu när det blir varmt igen är att se till att plantan har tillräckligt med fukt i jorden (utan att det blir allt för blött) och avvakta och se ombladen sträcker på sig igen eller försöker skjuta ut med nya blad och skott.

    Lycka till!
    Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.