Mitt Gravensteiner

Det har bara blivit rikligt med frukt en enda gång då det var extremt torr sommar 2018. Jag bor i växtzon 1, men i år 2020 frös blommorna. Jag är rädd att jag planterat trädet för blött. Det har vuxit och stammen har nu blivit grov, men det står ostadigt. Jag planterade det 2009. Jag har väldigt svårt att få fruktträden att växa i trädgården. Ett plommonträd dog trots att det rotat sig väl, bladen torkade. Ett aroma växer inte. Det gav frukt i början, trots att det var litet. Nu varken växer det eller blommar. När de tog bort granskogen som växte nära min tomt då dog cox organträdet. Blommorna på min gamla syren vissnar trots både rikligt med regn och sol. De började tyna bort efter skogen togs ner. Vad är det för fel i min trädgård?

Kan jag åtgärda marken kring mitt Gravensteiner på nått sätt. Jag tror inte jag kan flytta det. Men det ligger rötter strax under jordytan. Vinbärsbuskarna dör också. Alla vedartade växter tycks numera dö i min trädgård. Tacksam för råd /Solveig
Solveig Silverin Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Solveig,
    Det var verkligen ledsamt att höra att växterna inte trivs hos dig. Det jag funderar på är om du odlar "rätt" växter. Eftersom du skriver att du har haft en granskog bredvid tomten tänker jag att jorden förmodligen är sur dvs har ett lågt ph-värde. I den typen av jord trivs sällan dessa fruktträd och bärbuskar som du beskriver ovan utan dessa önskar snarare en näringsrik ler eller sandjord. Har du provat att odla tex hallon eller blåbärsbuskar? Rododendron och magnolia? Dessa är växter som trivs i en jord med ett lågt ph-värde.

    Lycka till!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.