Har mitt mullbärsträd dött?

Hej!
Planterade ett mullbärsträd i höstas. Täckte med juteväv under vintern. Har gödslat och vattnat. Men inget händer. Inga skott, inga blad. Vad kan vara fel?

Mvh Carina
carina

Kommentarer

 • Hej Carina!

  Mullbär har mycket olika härdighet beroende på sort. En del är bata härdiga till zon 1, medan andra sorter är härdiga upp till zon 4. Vet du vilken sort det är det? Vilken växtzon är det planterat i?

  Det låter på din beskrivning som att det inte klarat vintern. Om du skrapar på barken och det är grå, torr ved under finns inget liv i grenarna. Finns det grönt finns det hopp.
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Det är mullbär morus nigra vi planterat. Vi bor i Stockholms län, växtzon 2
  Provade att skrapa på barken, inget grönt därunder tyvärr. Tråkigt. Vi kanske planterade den för sent på hösten så den inte hann rota sig ordentligt?
  Mvh Carina
  Carina
 • Hej!

  Visst kan det vara så! Sen höstplantering i kombination med en kall vinter är nog förklaringen. Tråkigt när det blir så! Vill du försöka igen så plantera den tidigare och vintertäck gärna jorden med täckbark, torra löv eller granris. Det är rotsystemet som är mest känsligt.

  Ha en fin kväll!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Tack för din expertis!
  Mvh Carina
  carina
 • Hej igen!

  När vi skulle ta upp mullbärsträdet, så fanns det faktiskt en liten 4-5 cm grön kvist precis under ytan. Så vi ger det en chans till

  Mvh Carina

  carina
 • Hej!

  Det låter som det finns lite hopp då! Jag håller tummarna!


  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.