När vaknar Glansmiskantus?

Köpte 4 Glansmiskantus Kleine silberpinne ( tror den heter så) i stenungssund i våras och de växte på bra och var väldigt fina hela hösten och även vintern fast då mer gula. Nu i våras ca 3-4 veckor sedan klippte jag ner dem till 5-10 cm. Sedan dess har inget hänt. ser inte någon aktivitet. Har de dött eller kommer de igång?
Mona

Kommentarer

  • Hej Mona!

    Det har varit en kall vinter på många håll och den här sorten av prydnadsgräs har härdighet B, vilket betyder att den övervintrar ganska pålitligt i väldränerade lägen när den är planterad i marken. Krukorna är visserligen isolerande och bra storlek på, men det kan vara svårt när det blir neråt 20 minus som det varit på många håll den gångna vintern.

    Med tanke på hur det som växer omkring på bilden, så borde de visa livstecken nu, men samtidigt har den rödbladiga växten till vänster inte hunnit så långt. Jag tycker inte att du ska ge upp hoppet riktigt än, men om det inte blir riktigt bakslag i vädret nu, så bör du se något om 1-2 veckor, annars är det nog tyvärr så att de inte klarat sig.

    Med vänliga hälsningar
    Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.