Till senaste kommentaren

Näring för ökad blomning på balkong.

Hej. Jag odlar frukt, bär och blommor i stora krukor på balkongen. Gödslar med en generell långtidsverkande ekologisk gödning i pelletsform från april till augusti. Växterna trivs, är gröna och växer fint men verkar ha svårt att producera blommor, tex jordgubbar, blåbär, höstanemon, glansmiskantus, bönor. De får ofta inga blommor alls eller bara någon enstaka knopp, utan producerar mest grönmassa. Detta har upprepats under flera säsonger. Vad är det jag behöver komplettera till den nuvarande gödningen?
Balkongen ligger i sydvästlig riktning och är varm och solig från lunch till solnedgång.
Körsbär, persika, gurka, tomat eller klöver, blåklint och vallmo har inga problem med blomproduktionen och de får samma näring som övriga växter.

Tack för hjälpen.
Mårten

Kommentarer

  • Hej Mårten,
    Tack för din fråga och så härligt det låter med odlingen på balkongen. Ett skäl att blomsättningen uteblir kan vara att du är för generös med näringen. Fleråriga växter behöver bara gödning vid ca 2 tillfällen/säsong. Grundgödsel på våren och därefter en sista giva kring midsommar. Blir det för mycket näring stimuleras bara tillväxten på bekostnad av att blomning/bär o fruktsättning uteblir. Så minska på gödningen är mitt råd. Lycka till!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.