Till senaste kommentaren

Kan man odla blåbär och hallon i kruka?

Går det bra att odla blåbär och hallon i en stor kruka i trädgården?
Blomsterlandet Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Det går bra att odla hallon i kruka som kan stå i trädgården eller på en balkong. Plantera busken i en större kruka som är gjord i ett isolerande material för att klara vintern på bästa sätt. Fyll krukan med en blandning av U-jord och rhododendronjord och tillsätt flytande näring vid ett par tillfällen under säsongen. Skörden kanske inte blir lika riklig som om den vuxit på friland, men bären blir lika goda!
  Det går även bra att odla blåbär i flera år i stor kruka. Viktigt är att ha rhododendronjord, som är surare (har lägre pH-värde) än vanlig jord. För att det ska bli rikligt med bär fordras också att du har två plantor av olika sorter. Du får alltså se till att ha en annan planta av annan sort i en kruka intill.
  Om blåbärsbusken ska klara vintrarna bör krukan vara rejält stor och kanske lindas in i bubbelplast på vintern.
  Blomsterlandet
 • Hej!
  Finns det någon härdig sort till växtzon 5-6? Vill gärna odla hallon på balkongen men bor i Västerbotten. Tänkte köpa isolerat kruka till, men har svårt att hitta rätt sort.
  Tami
 • Hej,
  Det finns en hallonsort e-plantan 'Haida' som klarar zon 6. Men eftersom du ska odla på balkong får man räkna med att det är zon 7. Jag tycker dock att du ska göra ett försök. Bra isolerade krukor finns i frigolitmaterial. Blomsterlandet har flera olika varianter av färger och former att välja mellan. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.