Odla blommor till midsommarkrans?

Hej! Jag skulle vilja odla blommor som jag och mina vänner kan ha till midsommarkransen på midsommar. Jag skulle gärna vilja ha tips på blommor som skulle kunna blomma till den tiden, som är lite mindre blommor och med lite längre stjälk så man kan binda dem i en krans. Jag har tex. funderat på om det går att odla blåklint för det syftet? Jag kan både odla inomhus samt på min balkong i västerläge.

Emma

Kommentarer

 • Hej Emma och tack för ditt inlägg!

  Det är roligt att binda egna kransar och det går ju att välja nästan vad man vill.
  Tyvärr blir mitt svar att det inte är möjligt att hinna så och få klara blommor till midsommar. De sorter som har tillräckligt långa skaft blommar senare även om de förodlats inomhus tidigt med extra växtbelysning.

  Jag tycker absolut att ni ska göra egna kransar, men försök klämma in en bra promenad och plocka blommor till dem i stället. Eller kombinera det med att köpa några buntar valfria blommor på Blomsterlandet.
  Här finns en guide till själva kranstillverkningen: gör din egen midsommarkrans med ett litet videoklipp.

  Sedan går det att så blåklint, ringblommor och andra fina blommor till balkongen för kransbindning, men då blir det snarare till en sensommarkrans - det finns alltid ett tillfälle när det är fint att bära blomsterkrans.

  Vänliga hälsningar
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.