Odla i småsten

Hej,
Vi har en sluttande backe fylld med stenar som är 3-12cm stora. Finns det några perenna växter som går att Odla där? Gärna blommande! Mvh daniel

Daniel Munther

Kommentarer

 • Hej Daniel,
  Stenpartiväxter som tex olika kryddor stenkyndel, backtimjan och fetbladsväxter som tex kärleksört och fetknopp trivs i stenig jord. Men då bör det även vara soligt. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej,
  Kan ha varit lite otydlig! Men det är alltså ingen jord alls. Utan det är en stenbacke. Går det att odla där?

  Daniel Munther
 • Hej igen!
  De växter som Linda rekommenderade klarar sig med väldigt lite jord, men något bör det ju finnas (i alla fall undertill) för växterna att fästa i. Kanske kan man först göra gropar i gruset där man fyller på med lite planteringsjord undertill? Men det är inget lätt läge att odla i, tyvärr. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Tack så jättemycket för fantastiskt bra hjälp!
  Om vi strör på 5 säckar med jord över stenarna och sedan lägger i någon/några av dessa växterna, går det? Är det någon av dem som lätt börjar sprida sig? Hade varit skönt om dem hyvssat snabbt hade börjat täcka den mindre vackra grusbacken😊mvh
  Daniel
  Daniel Munther
 • Hej igen!
  Det borde absolut hjälpa till om ni kan lägga på lite jord. Både backtimjan och olika fetknoppar och andra sedumväxter växer med ett marktäckande växtsätt och breder alltså ut sig mer eller mindre snabbt. Ju tätare man planterar desto snabbare täcker det, men om man har mer tålamod kan man plantera glesare. Normalt planteringsavstånd brukar vara ca 25 cm. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.