Till senaste kommentaren

Vad för slags ohyra har drabbat min guldpalm?

Nyligen upptäckt dessa vita prickar lite varstans på min palm. Ingen aning och vad de är. Löss?Helt grön på sånt här
Mia

Kommentarer

 • Hej Mia!

  Det ser tyvärr ut som om du fått ett angrepp av ullöss på din guldpalm. Du kan prova att plocka bort dessa samt behandla växten med såpalösning. Angreppet ser inte ut att ha gått så långt, vilket är positivt.
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Ok inget annat jag kan göra förutom att köra spåa blandning? Kasta annars gissar jag på?
  Mia
 • Hej igen!
  Nej, effektiva och godkända medel saknas numera, så det gäller att vara aktiva med ovanstående åtgärder om man ska ha en chans. Placera växter lite avskilt från övriga växter under tiden.
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Helloj igen!
  Har tyvärr ingen annan stans än i ett fönster för alla växter men skulle jag kunna sätta ut palmen i kylan eller de kanske inte hjälper emot Ullössen? Tänker de mesta dödar kylan. Palmen tror jag skulle överleva en natt om man klär in krukan och så
 • Hej!

  Du ska absolut inte ställa ut guldpalmen! Den kommer garanterat att få massiva skador på bladen och med största sannolikhet dö. Ullössen skulle möjligtvis dö också, men vad är vitsen med det.
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Har ingen i närheten som har fått Ullöss och tänkte att kyla dödar väl de mesta men som sagt blomman riskerar väl och dö då med.
  Men jag har ialf flyttat växten till ett annat rum. Hur länge behöver jag hålla på med såpan?
  mia
 • Hej igen!
  Till att börja med behöver du använda såpalösningen under några veckor. Kolla sedan noggrant, men om lössen finns kvar så är det bara att fortsätta tills de försvinner. Såpan påverkar inte plantan negativt, så du kan egentligen hålla på med behandlingen mycket länge, utan att det påverkar.
  Lycka till nu!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.