Ohyra på Ginkgo?

Hej! Vi köpte ett ginkgo träd för 3 år sedan, som de senaste året har betett sig underligt. Bladen hinner inte bli gula utan blev snarare brun/gråa bara för att trilla av och dö; sen kommer det nya skott på sensommaren/hösten som dör likadant. Detta hände 2021. Nu i år kommer den knappt igång; de flesta grenarna verkar ha dött. Vi har planterat om den nånstans mer skyddad och väl dränerat nu eftersom jorden verkade vara väldigt kompakt/lerig där den stod.

Där är också något som sitter här och var på trädet; små brun-röda korn? Vi vet inte vad som skadar trädet mest just nu (och hoppas att omplanteringen kan rädda det) men vill gärna veta vad de här bruna sakerna är för något. Tack!

challe_la@hotmail.com

Kommentarer

  • Hej,
    Tack för din fråga och bild. Låter som en klok idé att pröva flytta det till mer lucker jord, och göra ett förstahjälpen försök.
    Har kollat med kollegor om det på grenen och det skulle kunna vara svamp angrepp då trädet i övrigt verkar må dåligt. Om det sitter bättre till kan det vara en god idé att klippa bort den grenen med svamp.
    Ha en fin kväll!
    Josefin Lundgren
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.