Omplantering av mina växter

Hej! Torsdagen den 29/4 planterade jag om alla mina gröna växter här hemma. Jag köpte blomjord, kokosfiber, perlite, maskgödsel och blandade ihop allt inför planteringen. Vissa har lecakulor i botten på krukorna. Nu har det gått en längre tid men jorden är fortfarande ganska fuktig om inte blöt. Jag googlade ganska mycket inför omplanteringen och det stod att man skulle vattna rikligt efter omplanteringen vilket jag gjorde, om inte mindre.

Nu är jag dock rädd att jag kanske råkade vattna för mycket då de nu efter mer än en veckas tid fortfarande är fuktiga. Finns det risk att rötterna ruttnar nu? Tänker främst på monstera, gullranka och aloe veran (som planterades i så/kaktusjord med perlite).

Jag kommer ju avvakta med vattningen men vill mest fråga er om jag gjorde fel med att vattna efter omplanteringen?
Jennifer

Kommentarer

  • Hej Jennifer,
    Jag förstår att du är orolig för övervattning och syrebrist för rötterna. Vid omplantering kan det vara en idé att låta jorden vara något fuktigare än normalt tills dess att växterna utvecklat nya rötter. Du gör helt rätt som avvaktar med vattningen tills dess att jorden torkat upp. Dock är det svårt att svara på om krukväxterna tagit skada av den blöta jorden. Du får helt enkelt avvakta ett par veckor och se.
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.