Skinnbagge (orius) mot trips?

Hej. Funderar på att köpa Orius skinnbagge mot Tripsangrepp. Men hur vet jag att inte den blir ett problem i sig när dom ätit upp alla tips. Var tar dom vägen sedan? Vill inte ha dom flygande i hela huset...Nej, inte riktigt bekväm med insekter... 😃

Mvh Anne
Anne

Kommentarer

 • Hej Anne,

  Tack för din fråga, på nyttodjur.se kan man läsa mer om den.
  Står att de inte söker sig till skafferi eller sängkläder i iallafall.
  Hos oss används de ibland i butiken, men vi har aldrig haft bekymmer med dem.

  Har du prövat duscha av bladen? Tripsarter som lever på bladen går att bli av med om man duschar av bladen grundligt två ggr i veckan under tre veckors tid. Men tämligen högt vattentryck. Trips trivs inte när det blir fuktigt.

  Ha en fin kväll!

  Josefin Lundgren
 • Hej!
  Har köpt orius-baggar men är skeptisk... Men ska vänta några veckor till. Baggarna verkar inte alls intresserade av tripsen och jag hittar baggarna lite var stans i hemmet i stället men inte så många på de utsatta växterna där deras "mat" finns. Tycker tom det blivit mer trips. Jag placerade en precis bredvid en trips men den gick bara åt andra hållet! :-)
  Maria
 • Hej Maria och tack för ditt inlägg!

  Om du köpt oriusbaggar och tycker att du inte fått effekt, tycker jag du ska kontakta företaget du handlat dem ifrån. De större företagen i Sverige som säljer biologisk bekämpning är alla kunniga och måna om att deras produkter ska fungera.
  Jag tycker att du ska ställa frågan till dem.

  För det mesta fungerar oriusbaggar väldigt bra mot trips och de ingår i vårt program för biologisk bekämpning för att förebygga angrepp på plantorna vi säljer.

  Vänliga hälsningar,
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.