Till senaste kommentaren

Osmocote långtidsverkande mineralgödsel - innehåll

Hej, jag håller på med mitt gymnasiearbete där vi ska odla en växt i tre olika jordar och jämföra tillväxten med näringsinnehållet i jordarna. En av jordarna vi ska använda är eran pelargonjord och därför måste jag nu ta reda på vilka näringsämnen den innehåller. Jag har lyckats hitta ”NPK 11-5-18” som ”promagna 11-5-18” (för vist är det samma?) och därigenom näringsinnehållet i det men jag lyckas inte ta reda på vad det finns i ”osmocote långtidsverkande mineralgödsel” så där behöver jag er hjälp. Finns det något annat namn för det jag kan söka på eller har ni rätt ut sagt tillgång till det exakta näringsinnehåll som det har? //Ella och hennes medlabboranter 😃
Ella

Kommentarer

 • Hej Ella,

  Tack för din fråga, har tagit frågan vidare uppåt där jag fick detta svar:

  "Osmocote är som sagt ett långtidsverkande gödsel. Själva gödseln är inkapslad i en organisk harts, vilket gör att den löser ut långsammare över fler månader än mer lättlöslig näring.
  Den osmocote som pelargonjorden innehåller har näringsvärdena 17-9-11+ 1,2mg, vilket betyder att 17% av vikten är Kväve (N), 9% fosfor (P) och 11% Kalium. Dessutom är den berikad med 1,2% magnesium (Mg) och mikronäringsämnen/spårämnen.
   
  Jag skickar med en produktkatalog från ICL som tillverkar detta gödsel med en bra förklaring kring hur långtidsverkande gödning fungerar. Dock kommer ni inte hitta exakt 17-9-11 i listan där, då dessa bara är en bråkdel av de produkter de säljer.
   
  Och ja, 11-5-18 är samma som Promagma som är Yaras produktnamn på detta gödsel."

  Ha en fin kväll!
  Josefin Lundgren
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.