Övervintring av citronträd.

Hejsan, mitt bamn är Özcan och jag ska övervintra ett citronträd jag planterat från kärna.Trädet är 2 år gammalt och har alltid varit inne på ett rum framför fönstret. Jag har trädet i medelhavsjord och använder medelhavsnäring när jag vattnar trädet. (Har även inskaffat en växtlampa nu efter att bladen trillat).
Nu när vintern kommer har det påverkat trädet negativt. Alla bladen har trillat och de flesta grenarna har börjat torka och bli gula. Det kom några nya skott som vissnade efter två veckor. Nu har det kommit några nya skott igen (Dessa skott är väldigt små). Jag läste att det kunde vara bra att spraya trädet med en vatten flaska vilket jag har börjat göra på skotten så att de är fuktiga. Hur ska jag göra hädanefter. Ska jag klippa bort de gula grenarna nu på en gång eller ska jag vänta till sommaren. Vart ska grenarna beskäras, där de är gula eller efter det gula där det är grönt. Ska jag ändra på något jag gör. Är tacksam om jag får så många tips som möjligt.

Trädet är väldigt viktigt för mig och vill verkligen att den ska må bra. Mvh Özcan
(Bor i Halmstad)
Özcan Demir Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Özcan,
    Det är tyvärr mycket vanligt att citronträd tappar en stor mängd av sina blad under vintern på grund av ljusbrist. Det bästa du kan göra för trädet är att komplettera med en växtlampa så att den får åtminstone 8-10 timmars ljus/dag. Att spraya med vatten för att öka luftfuktigheten är också gynnsamt men du kan vara lite mer sparsam med vattning. För ju mindre blad trädet har desto mindre vatten behöver den. När det gäller beskärning så är det bäst att sätta skäret ovanför ett skott där trädets grenar fortfarande är gröna under barken.

    Lycka till!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.