Pallkrage full av små vita rötter

Har en pallkrage sen några år som är omöjlig att odla i. Det bildas bara en massa rötter i lådan och det är svårt komma ner med en spade. En meter ifrån står en Gersmin och jag har funderat på om det är den som har rötter som växer in i pallkragen? Eller är rötterna inte rötter utan en sjukdom. Förra året bytte jag ut jorden och la en duk i botten på lådan men problemet kvarstår.


Kommentarer

  • Hej Mia!

    Tack för din fråga! Jag har själv haft precis samma problem och kan konstatera att olika buskar och träd mer än gärna tränger sig in i odlingslådans porösa och näringsrika jord. Jag hade en odlingsbädd 4-5 meter ifrån en lönn och den växte in i lådan trots markduk i botten. Jag prövade till slut att lägga i skivor i botten, men rötterna hittade ändå in i någon springa. Slutsatsen blev att det enda vettiga var att flytta på odlingslådan. Då även schersmin har ett ganska "aggressivt" rotsystem så är jag tämligen övertygad om att den är problemet för dig. Pröva att flytta pallkragen till en plats längre bort. Lycka till!
    Johan Jancke Trädgårdsmästare
  • Tack snälla för svaret! Pustar faktiskt ut vid tanken på att åtminstone förstå vad problemet kan bero på. Ser framemot nästa säsong och att INTE odla under den schersminen mer,
    Mia
    Mia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.