Till senaste kommentaren

Vilka perenner kan planteras under ett Gullregn?

Hej. Jag har precis planterat ett uppstammat Gullregn och jag undrar om ni har någon bra idé på vad man planterar inunder (typ perenner). Ytan är ca 2 m x1,5 m. Sol/halvskugga, genomsläpplig jord. Hälsningar Charlotte
Charlotte

Kommentarer

 • Hej Charlotte,

  Tack för din fråga!

  Här är alternativen många och beroende lite på stil finns flera valmöjligheter. Det viktigaste är att perennerna trivs i halvskugga då de kan skuggas av gullregnet, är torktåliga då de behöver konkurrera med busken samt att de har en ganska god övervintringsförmåga då det ska planteras i zon 3.

  Några alternativ som jag tycker kan passa med några olika stilar är:
  • Bergenia 'Vinterglöd' som kommer ge en fantastisk och stark kontrast till gullregnet. För den lite modigare och färgälskade trädgårdsmästaren 😀
  • Ormöga som är lite mer snäll i färgen och ger ett mildare intryck. Klassiskt blå och fint marktäckande. Då de har ungefär samma blomningstid och gult och blått framhäver varandra kan detta skapa ett väldigt magiskt ögonblick på försommaren.
  • Blodtopp 'Pink Tanna' Ger lite höjd samtidigt som den är väldigt skir. Torktålig och kan istället ge intresse för ögat senare under säsongen när gullregnet endast har sina blad.
  • Jordnäva 'Ballerina' Vill man istället ha en lång blomning kan en näva ofta leverera.
  Jag hoppas att något av dessa alternativ kan passa och lycka till med din planering och plantering!
  Amie Liddle Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.