Pion fått gulaktiga blad

Hej,
Jag har köpt två pioner från er och har planterat en av dem. Däremot har färgen på bladen ändrats på dem båda pionerna sen inköp. Jag har ingen aning om det är vatten eller näring som påverkat detta. Jag har inte kunnat hittat bra förklaringar när jag har googlat. Jag bifogar bilder som kan förklara bättre hur bladen ser ut.Tacksam för svar!

Emilia

Kommentarer

 • Hej Emelia!

  Det ser inte ut att vara någon ohyra eller sjukdom på dina plantor, utan det ser ut som att det handlar om fysiologiska skador. Sådana uppkommer t ex pga tillgång på vatten, näring eller temperatur. Den kyliga våren här påverkat många plantor och blad som från början varit gröna blir bruna eller gula. Utan att veta exakt hur länge du haft plantorna hos dig eller hur de stått under tiden fram till planteringen så är detta min bästa gissningen. Med största sannolikhet så är det inget som kommer att påverka plantornas liv framöver, även om de kanske kommer att se lite "tråkiga" ut nu i början.

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Tack för svar! Det var skönt att höra att det inte är någon sjukdom. Jag köpte pionerna den 20 maj så har inte haft dem så länge.

  Finns det något jag kan göra för att hjälpa dem se lite mer friska ut? Mer näring eller vatten? Tror du de kommer att ge blommor i år?


  Emilia
 • Hej igen!

  Nej, det är bara tålamod som gäller. Och såklart se till att de har bra förutsättningar med jord, vatten, osv som vid en vanlig plantering, men inget extra för att de ser ut som de gör. Pioner är mycket långsamma i starten och ofta tar det flera år innan de börjar blomma, men med lite tur så kanske du kan få se någon enstaka blomma fram emot sensommaren...
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.