Till senaste kommentaren

Placeringen av passionsblommans kruka?

Har en passionsfrukt/passionsblomma som bestämde sig att hon skulle växa som det inte fanns någon morgondag under vintern nu och hon är en bra över 3 meter lång och bladfrodig madam.
Känner att det är lite för tidigt att beskära ner henne (om jag ens ska göra det?) men dock är hon för lång och för spinkig att upprätthålla sig och hon har börjat slänga ut sina slingerarmar hejvilt för att inte falla omkull.
Tyvärr skapar detta problem med mina andra plantor samt jag har ingen möjlighet att binda upp henne.
Har däremot snickrat ihop ett växtstöd till henne och i min beräkning så var det en självklarhet att hennes kruka nu blir placerad på golvet. Men kom på när jag precis var färdig med att montera ihop stödet och bundit fast henne;
Att även krukan (rättare sagt jorden i krukan) kanske är i samma eller åtminstone något i behov av solljus vilket den inte kommer kunna i få någon större utsträckning nu när den blir på golvet?
sckrollan

Kommentarer

  • Hej!

    Det låter som om Madame Passionsblomma trivs hos dig! Jorden i krukan behöver inget ljus, hon är nöjd och glad bara hennes blad får gott om ljus. Önskar du få en knubbigare snarare än en lång och spinkig Madame rekommenderas en beskärning av de långa slängande armarna nu under våren. Klipp ner så att du sparar 5-7 blad/knoppar per gren. Men det är väl en diskussion du och Madam Passionsblomma får ha...

    Lycka till!
    Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.