Till senaste kommentaren

Nybörjare - hur gör jag med balkonglådorna?

Hej,

Jag tänkte köpa en eller två blomlådor att hänga på mitt balkongräcke och vill såklart fylla dessa med blommor/växter. Jag kan inte så mycket om hur man planterar blommor så min fråga är om man ska plantera om blommorna/växterna i ny jord i själva blomlådan eller om man kan ställa ner blommorna som de är med den orangea plastkrukan som de är planterade i vid köpet? Borde man satsa på blomlådor som har hål i botten eller kan de vara helt stängda?

Sedan undrar jag även vilka färgglada blommor som skulle passa i en blomlåda på en balkong där det är sol några timmar på förmiddagen?

Tack 😀

Lovisa

Kommentarer

 • Hej Lovisa,
  Så roligt att du vill plantera sommarblommor i balkonglådor. Du bör ta ut växterna från deras innerkrukor före du planterar ner dem i jorden. Dräneringshål i balkonglådan behövs om den kommer få regnvatten. Men om den däremot står under tak kan det räcka med lecakulor i botten.

  Det finns så otroligt många dekorativa sommarblommor att välja mellan och mitt råd är att du först och främst väljer sorter som trivs i balkongens läge dvs skuggigt eller sol. Läs på växtbeskrivningen. Därefter tycker jag du kan gå efter färg och doft.

  Klicka på länken nedan så kommer du till förslag på odlingsvärda sommarblommor.
  Plantera i blomlådor
  Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.