Till senaste kommentaren

Hur ska jag plantera om Mimosa/Silverakacia?

Hej, jag har en liten Mimosaplanta som jag köpte i februari. Jag planterade om den efter ett tag men jag tror jag har fel jord. Den är för tät. Jag har nu skaffat jord för medelhavsväxter och citrusträd. Det har jag läst ska vara bra för denna planta. Men jag försöker hitta om det är något jag behöver tänka på nu när jag ska plantera om den. Jag är ganska bra på att ha ihjäl växter och vill inte chansa då det är svårt att få tag på Mimosa så här års.
Lös jord vet jag att den ska ha. Men vad mer behöver jag tänka på? Den har bara tre grenar som har blad. Hur gör jag för att den ska bli buskigare? Eller tar det bara tid för det att växa till sig?
Mona

Kommentarer

 • Hej Mona,

  Tack för din fråga!

  Vad fint att du har en Mimosa och vad bra att du nu kan sätta den i rätt jord.
  Som du skriver trivs den i medelhavs jord och likt dessa växter i övrigt älskar denna sol. Har du möjlighet skulle jag därför placera den så soligt som möjligt, gärna utomhus för att sedan ta in när frosten närmar sig. Under vinterhalvåret behöver den stå ljust, svalt och frostfritt likt andra citrusväxter.

  Flyttas den till en soligare plats kommer den att bli mer växtvillig och tät över tid. Intorkade grenar kan putsas bort och i rätt jord får den mer näring att växa till sig.

  Stort lycka till med din Mimosa!
  Amie Liddle Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.