Plantera trots Park slide

Vi har Park slide i en rabatt.

Vi har grävt upp rötter och klippt de stänglar som kommer upp så fort vi haft tid.
Allt är lämnat och lämnar allt nytt till förbränning, vi vet om risken.

Frågan är om vi kan lägga markduk, presenning eller kartong på rabatten och sen lägga jord och plantera ovanpå? Det vi vill plantera är syren, hallon, örter, sockerärtor, och kanske andra ätbara grönsaker.
Eller ska vi göra hål i en markduk och plantera i hålen, och fortsätta klippa av de park slide skott som kommer upp där?

Vill inte ha en tom rabatt under tiden vi utrotar Park sliden … Eller har ni något annat tips?
anna Henriksson

Kommentarer

 • Hej Anna!
  Parksliden lär leta sig igenom oavsett vilket material ni väljer att täcka med, även markduk. Det enklaste sättet att hålla parksliden i schack är en öppen jord där ni lätt kan gräva er ner och ta bort alla nya skott som visare sig. Visst kan ni plantera, men då får ni räkna med att parksliden kommer att leta sig in i era nyanlagda planteringar. Lycka till i kampen mot detta eländiga ogräs!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Tack för svar!

  Ska jag gräva mig ner och ta bort nya skott? Vi har inte orkat ta bort på flera meters djup bara närmsta halvmetern. Jag tänkte strypa rötterna genom att ta bort allt som kommer ovan ytan.

  Många skriver om att täcka med markduk. Du tror inte på det då? 

  Inte många som skriver att de lyckats besegra detta o hur de gjort.

  Mvh Anna
  Anna
 • Hej igen!

  Försök alltid sticka av skotten så långt ned som du orkar. Förstår dock att man inte orkar gräva metervis ned varje gång, och då är det ju bra att sticka av strax under markytan också.

  Det finns markduk av rätt olika kvaliteter. Om du använder en riktigt tjock och bra sort och kanske lägger i flera lager så kan det kanske gå. Men tänk på att parksliden har en förmåga att leta sig ut i sidled - många meter.

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.