Plocksallad i pallkrage

Hej jag har plock sallad ute i min pallkrage på balkongen vid en sol väg sorten heter Batavia Australische Gele är det för varmt för dom att gro och växa nu några har kommit upp men bör jag täcka över med en fiberduk .
Annsofie Gustafsson

Kommentarer

 • Hej Annsofie!

  Tack för din fråga! Ja, sallat brukar gro och utvecklas dåligt när det blir som varmast under sommaren. Det bästa resultatet brukar man få vid sått tidigare på våren eller framåt sensommaren. De plantor som kommit upp behöver du inte täcka med någon fiberduk nu på sommaren, när värmen ändå finns här. Endast om du har problem med insektsangrepp skulle jag rekommendera dig att låta den ligga på.

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Hej okej bör jag ta bort dom ute och så i nån låda inne. Eller ska jag låta det vara ute och se om det blir bra ändå. Hälsningar annsofie gustafsson
  Annsofie Gustafsson
 • Hej igen!

  Jag vet inte om jag förstår din fråga exakt, men du behöver ju inte ta bort de plantor som grott. Bara att fortsätta sköta om dem och skörda blad som vanligt. Det är just groningen av fröna som påverkas negativt av temperaturen. Inte tillväxten av de plantor som redan grott.

  Trevlig helg!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Hej okej då vet jag. Får se om det kommer upp nå mer. Som gror. Mvh annsofie gustafsson
  Annsofie Gustafsson
 • Jag håller tummarna 🙂

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Hej jag började om i en mindre låda med plats över. Då jag tycker det växt dåligt i palllkragen. Hälsningar annsofie gustafsson
  Annsofie Gustafsson
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.