Vad är Provanto insektspinnar?

Vad är Provanto insektspinnar?
Är det farligt för människor att äta frukter från växter som behandlats med Provanto insektspinnar?
Blomsterlandet Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Provanto insektspinnar är ett systematiskt medel som tas upp i växten och därför får det endast användas på prydnadsväxter. Om man avser att äta frukterna från en växt rekommenderas att bemöta eventuella angrepp med något mildare växtvårdspreparat.
  Blomsterlandet
 • Hej!
  Funkar dessa även mot trips?
  Hanna Malmberg
 • Hej!
  Ja om det är de vanliga mörka tripsen, men ej de ljusa amerikanska blomtripsen som är svårare att behandla. Komplettera gärna med att även spraya dem med valfritt insektsmedel eller såpsprit. Här kommer mer info från hemsidan.
  https://www.blomsterlandet.se/produkter/tillbehor/vaxtskydd/bekampningsmedel/insektspinnar-provanto-care-36424/
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
 • Hej! Är det dumt/dåligt för växten att använda provantopinnarna i förebyggande syfte? Eller om man tror att man har tex trips men inte är helt säker.
  Jonna
 • Hej Jonna!

  Tack för din fråga! Växten tar inte skada av att använda Provanto-pinnar i förebyggande syfte, men däremot kan man kanske fråga sig hur försvarbart ur miljösynpunkt det är att sprida ut kemiska bekämpningsmedel om man inte har ett angrepp. Om du misstänker att du har ett angrepp tycker jag dock att du ska pröva att bekämpa under en period och se om det hjälper. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Hej
  Är provanto insektspinne effektivt mot sorgmyggs larver? Om inte, vad ska jag använda för att bli av med dem? (att torka ut jorden är inget allternativ)


  kani
 • Hej Kani!
  Nemablom är det medel som används mot sorgmyggans larver. Vi säljer påsar både i butik och i vår e-butik. De blandas med vatten och vattnas ut. Det räcker till ganska många krukor, men kan sparas i kylskåp om allt inte behövs samtidigt.
  Hälsningar Frida
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
 • Hej,
  Tack för svar, men har redan startat en provanto kur, är de helt effektlösa mot sorgmyggans larver?
  kani
 • Hej igen!
  Som jag förstått det har de en marginell verkan på sorgmyggor. Provanto ska tas upp av rötterna och ut i växtdelarna mot sugande insekter. Men du får prova och se om det ger något resultat.

  Frida Nyberg Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.