Rododendron för mycket vatten?

Hej! Vi har nyligen planterat rododendron. Med rätt jord och har kollat upp dränering med blandning av barkmull. Är det så att den har fått för mycket vatten ändå? Planterat i slänten på en stenparti. Vandrande skugga men mera soligt läge. Hur kan man Tack på förhand!
hälsningar
Olga
Olga

Kommentarer

 • Hej Olga, tack för inlägget!

  Jag tror inte att din rododendron är övervattnad alls, snarare tvärtom. Det har varit en otroligt torr och varm maj och det är snarare det i kombination med plötsligt mycket svalare väder som ligger bakom.
  Men det är alltid svårt att ge ett exakt svar när man inte är på plats och ser hela omgivningen och kan känna och titta nära.

  Finns det ett träd i närheten så kan det också bidra till att busken inte får i sig tillräckligt med vätska. Det kan handla om ett äldre träd som står 10-15 meter ifrån, eller annan etablerad växtlighet som konkurrerar om fukten.

  Bladen visar tendens till att rulla sig vilket kan bero på temperaturskillnader men också på annan stress. Men de allra flesta blad ser friska ut även om de uppvisar vätskebrist. Skulle det bero på att någonting i närheten tar åt sig fukten kanske plantan behöver flyttas.

  Återkom gärna med lite mer fakta och vilken växtzon ni finns i, så ska jag försöka svara lite mer.

  Med vänliga hälsningar
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.