Ros som inte blommar om?

Hej
Köpte denna ros och kruka hos er förra året. Den har iår blommat med 6-7 blommor, men nu finns inget som visar att den kommer att blomma om, inga knoppar.
Den står på en inglasad balkong i västerläge. Ca kl 13 drar jag ner gardinerna och sätter upp ett tyg där det inte finns gardin. På kvällen drar jag upp allt o tar bort tyget. 2 fönster till hö om rosen är öppet dygnet runt. Den får kontinuerligt med vatten och näring. Den får också en vatten dusch varje morgon.
Varför blommar den inte om?

Kommentarer

  • Hej!

    Det låter verkligen som att du månar om din ros och tar hand om den på bästa sätt. Remonterande (återblommande) rosor tar ibland en liten "paus" mellan första och andra blomningen. Det innebär att det kan bli en period utan blomning innan nästa omgång knoppar hunnit bildas. Solljus är förutsättningen för att knoppar ska utvecklas, så ju mer ljus din planta kan få desto bättre kommer den att blomma. Se till att inte gödsla plantan för sent på säsongen. Det kan inverka negativt på rosors övervintring. Efter mitten av juli bör man upphöra med gödslingen, fram tills nästa vår.

    Så fortsätt ta hand om rosen lika fint som du gör. Ha lite tålamod. och håll tummarna, så kommer den förhoppningsvis att snart orka sätta nya blomknoppar.

    Lycka till!
    Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.