Vilka rosor passar i perennrabatten?

Hej
Jag drömmer och planerar för en perennrabatt längst med grusgången vid mitt torp som går längst med grusgången. Jag har börjat med pioner, dvärgsyrenträd, kärleksört, höstanemon, hosta, stjärnflocka och vårlökar. Jag vill nu fortsätta längst med hela grusgången och gör den lite bredare vid början och slut. Tar tacksamt emot tips på ros att plantera i rabatt, gärna ljusrosa och lång blomning och vilka perenner passar till och matchar de perenner jag börjat med? Jag vill gärna ha löjtnantshjärta också och gillar mormorsträdgård som passar till torpet. Tack på förhand! Vänligen Sarah
sarah

Kommentarer

 • Hej Sarah!

  Det låter som att du sliter hårt för att få till vackra rabatter. Du ska se att du kommer att få lön för mödan inom några år!

  Några rosor som kan passa in på din beskrivning och som passar in med stilen är t ex:

  Astrid Lindgren
  Dronning Margrethe
  Lill Lindfors

  ... men det finns många andra också. Du vet väl att du kan filtrera sortimentet på vår hemsida utifrån dina önskemål? Här har jag t ex lagt in rosa klaseblommande rosor med lång blomningstid för din växtzon.

  Även perennerna kan du söka på samma sätt och välja t ex sådana som klarar soligt eller skuggigt läge, beroende på hur det ser ut på platsen.

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.