Till senaste kommentaren

Hur får man snabbt en ny gräsmatta?

Vi har dragit in nya vattenrör och då samtidigt lagt ny matjord för att jämna till, dika ur och fylla upp hålor på vår gamla gräsmatta. Uppskattar det nya lagret jord till cirka 30 cm på vissa ställen och 10 cm på andra. En liten grävmaskin har lagt ut jorden och plattat till marken.

Hur går vi nu bäst tillväga för att snabbt få en gräsmatta som går att gå på? Måste vi enligt konstens alla regler gödsla, vända och låta jorden vila eller räcker det att kratta för att mjuka upp ytan och så gräsfrön? Vilken sorts gräsfrö rekomenderar ni? Vi bor "i skogen", har väldigt många uppvuxna äldre löv- och barrträ runtomkring blivande gräsyta.
Blomsterlandet Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Det absolut snabbaste sättet är att lägga färdig gräsmatta på rulle. Det finns företag som är specialiserade på just det som ni kan ta kontakt med vid intresse.

    I allmänhet när folk sår gräs själva, så tror jag att det är få som gör det efter konsten alla regler. Men viktigt är att se till att jorden är plan och ogräsfri och att marken inte sjunker ner när ni går på den.
    Så sedan gräsfröerna när temperaturen är över 10 grader. Platta dem mot jorden och håll fuktigt. Den bör inte gås på innan det kommit upp ordentligt, ca 5-7 cm. Om det pga träden inte är ett fullt soligt läge så bör ni välja gräsfrö för skugga. Annars är Villa classic eller Villa sport bra sorter som tål normala familjeaktiviteter, men de vill växa soligt.

    Läs gärna våra guider för att anlägga gräsmatta på våren eller hösten.
    Blomsterlandet

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.