Sådd av mini-aubergine - dör

Jag har sått mini-aubergine och allt har sett ut att må bra. Plötsligt börjar en liten en se ledsen ut och dog. Nu har en annan börjat få samma fläckar. Vad ska jag göra? 😭

Emma

Kommentarer

 • Hej!
  Ser du någon som rör sig i dessa fläckar? Det jag funderar på är då trips. Det kan även vara något som hänt med vattning eller jorden som gör att de inte trivs. De står i relativt stora krukor med tanke på sin storlek. Då är det lätt hänt att de blir stående för blött. Ser resterande småplantor fina ut?
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
 • Hej! Tusen tack för ditt svar.
  Jag har spanat och spanat men inte sett något som rör sig. Har även kört såpvatten.

  Har dock sett en jädra massa flygfän likt bananflugor kring dem... men inget på själva plantan.

  Kanske är det som du sa, att jag flyttat dem till stor kruka för snabbt så de fått det för blött... Är nybörjare i sådd.
  De återstående 2 stycken mår bra än så länge. Även alla små tomatplantor bredvid.
  Emma
 • Hej igen! Ja då tror jag att dessa fläckar uppkommit av att de stått för fuktigt och även att det är anledningen till att de dött. Var försiktig med vattningen, men småplantor får heller inte torka ut helt, så det är en avvägning. De små sorgmyggorna är väldigt vanliga. Det finns Nemablom att vattna ut och även klisterfällor att fånga dem med. De kan skada rötterna på unga plantor, så det är bra om de inte är för många.
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.