Till senaste kommentaren

Vilken klätterros och klematis ska jag samplantera?

Hej!  
Hade tänkt att plantera några flammentanz. Tänkte även kombinera med någon klematis. Hittade perl d azur och gillade den mycket. Dessa två kanske dock inte passar så bra ihop utseendemässigt. Har ni nå tips på en väldigt enkel och härdig klätterros att plantera med perl d azur? Eller tror ni flammentanz kan fungera? Bor i zon iv Uppsala. Läget är halvskuggigt/soligt.

Har tänkt att plantera 3-4st plantor. Bifogar en bild där de tänkt sitta. Bakom den låga häcken och växa mot det höga staketet. Höjden på staketet är 150-180cm (marken sluttar ned åt höger)

Angelina

Kommentarer

 • Hej Angelina,

  Tack för din fråga!

  Dessa två färger är väldigt klassiska i kombination och jag tror att de kommer göra sig jättefint tillsammans! Rosen 'Flammentanz' är lättodlad med en väldigt riklig blomning och Clematis 'Perle d'Azur' är en prisbelönt sort som är väldigt fin. Rosen kommer att blomma något tidigare för att sedan låta klematisen ta vid och ta över showen.

  Dessa två gör sig färgmässigt fina i det soligare läget men klematisen kommer även lysa upp något mer vid molnigare dagar och på kvällen med sin något ljusare färg.

  Andra alternativ på rosor för detta läge är sorter som 'Ghislaine de Féligonde' som är något lägre än 'Flammentanz' med längre blomning eller 'New Dawn' som är en hög sort men kan beskäras ner och har en lång blomning.

  Lycka till med dina växtval och plantering!
  Amie Liddle Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.