Skogslind träd

Hej!

Vi har en trädale' med skogslind ca 14 stycken. Nu har vi upptäckt att vi har röda märken och piggar på bladen. Det ser ut som att vi har 
Lindgallkvalster och en del av Gökblod på våra träd. De är bara 3-4år gamla. Vi undrar om ni har något man kan bespruta eller motverka detta på något sätt? I ett träd hade vi även besök av larver, kan det höra ihop med detta eller är det något annat? ( ser ut som fjärilslarver) de har ätit bladen från halva trädet.
Jag skickar med bilder.
Har ni några tips och idéer så tar vi gärna emot dem.
Tack på förhand.
Mvh,
Elisabeth nygård Elisabeth Nygård

Kommentarer

  • Hej!
    Dessa galler, av båda sorter orsakas av gallkvalster. De är mycket vanliga i naturen och orsakar inte särskilt stor skada på träden. Det ser lustigt ut, men träden lider sällan av detta och de behöver ej bekämpas. De medel som finns att tillgå och innehåller svavel har begränsad verkan och måste ske tidigt på säsongen i lövsprickningen. Normalt sett bekämpas detta inte på träd.
    Larverna kan verkligen äta glupskt, men även detta återhämtar sig trädet från. Mindre partier med larver kan skakas eller sprayas med hård vattenstråle för att få bort även om det ej är nödvändigt. De förpuppas och flyger därifrån så småningom och nya blad kan bildas på trädet.
    Hälsningar Frida
    Frida Nyberg Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.